Varför är vanlife en så stor dröm?

Vår absolut största dröm just nu är att skaffa en van och leva ett vanlife, i alla fall på somrarna. Det känns lite som att alla har öppnat ögonen för detta slags liv under de senaste två åren med pandemi? Många vill leva utomhusliv och göra det på ett smidigt sätt. Vi har alltid älskat att vara ute, campa och få leva utomhus från morgon till kväll. Tält har aldrig varit det bästa vi vet men de har fungerat utmärkt när de bara var Tom och jag. Även första sommaren med Charlie fungerade det okej. Men förra sommaren så kändes det alldeles för svårt med tält med Charlie och nu när de är två små känns det verkligen som ett projekt att ge sig iväg och tälta. Såklart inte omöjligt, allt blir vad man gör de till, men det svåra är ju att få med sig all packning på ett smidigt sätt. Att ha två barn som ska somna i vagn gör att det inte får plats så mycket mer än dessa vagnar i bilen…

Så vi letar för fullt efter en van som vi ska kunna spendera våra somrar i. Men också för att kunna ta oss till England utan att behöva flyga varje gång. Kanske även kunna resa runt lite i Europa istället för att flyga på semester varje år. Det känns liksom som att själva resan blir en del av semestern när man har en van istället för att semestern ska börja när man landat efter att ha rest en hel dag! Om man har en van kan man även följa barnens behov på ett annat sätt, oavsett om vi reser i Sverige eller andra länder. Behöver de stanna och äta så är det väldigt smidigt att stanna vart som och kunna laga lite mat åt dom i bilen, istället för att behöva stanna och köpa snabbmat eller på ett flyg, ta de som finns! Man kan stanna och låta barnen springa av sig eller bara stanna för dagen om de tröttnat helt och sova där man är i princip. Det känns som att resan såklart kommer ta längre tid men att vi alla kommer få ut så mycket mer av det!

Först tänkte vi köpa en van och bygga om den själva och ha en väldigt ”simpel” bil. Men nu har våra förutsättningar ändrats och vi letar för fullt efter en färdig van med lite mer ”lyx” i sig. Som t.ex. enklare toalett och kök för att kunna stanna enkelt med barnen. Det kändes som ett roligt äventyr att få bygga om vanen själva från början med med två barn, Tom heltidsjobb och allt annat som tar upp vår tid så kändes det mer rätt att leta efter en van som är redo att åka på äventyr med från dag ett! Förhoppningen är att vi runt april/maj kommer kunna köpa och sedan ge oss ut på äventyr, vilket ni såklart kommer få följa med på då!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s