Utflykts tips, på en budget!

Att åka på utflykt behöver inte alltid kosta massor med pengar. Det är tyvärr något som många tror och att man därför måste begränsa sina utflykter då det inte finns ekonomi till det. Men där har man väldigt fel! Det går att göra massor med kul utflykter på en liten budget, och det är oftast då utflykterna blir som mysigast enligt oss! Vi tänker sällan på ”hur vi ska spara pengar” på en utflykt, utan gör det som vi trivs bäst med, vilket aldrig kostar massor med pengar! Så idag tänkte vi ge er våra bästa utflyktstips som går att göra oavsett budget!

När man bor i Sverige så vet man ju hur dyrt det är att köpa mat och dryck på restauranger och caféer etc. Att köpa två kaffe och en festis kan kosta en liten förmögenhet, så vi ska inte ens prata om vad det kostar för en hel familj att köpa både fika och lunch/middag ute en dag. Sen kanske man behöver lite extra dryck under dagen om det är varmt osv. Ja ni förstår ju hur mycket det skulle kosta om man skulle köpa allting under dagens gång. Därför är vårt första tips att ta med sig matsäck. Detta gör vi oftast på grund av att vi tycker det är mysigt och inte pga. pengarna, men det är ju även ett väldigt effektivt sätt att spara pengar på, så man kan åka på utflykt oftare! Man får ju bära med sig lite mer saker under dagen såklart, men det är det absolut värt. Oftast är det ju mycket trevligare/mysigare att få sitta ute och äta en picknick istället för att släpa med sig barn in på restaurang där de inte vill sitta och äta utan bara springa runt ändå. Så det blir liksom en win-win när man har med sig picknick, barnen kan springa och leka såfort man ätit klart och man kan äta precis vart man vill. Ingen behöver vänta på att hitta en bra restaurang och sedan sitta och vänta på att maten ska komma.

En annan sak som vi ofta gör är att åka till ställen där det inte kostar att gå in. Att gå till skogen, museer, fri campa, gamla slott/ruiner, havet etc är våra favorit ställen och inget utav detta kostar några pengar. Gör man en aktivitet som är gratis, finns det ju möjlighet för alla att utföra den, men de kan också göra att man känner att de finns lite pengar över till en extra glass vid dagens slut! Några utav våra absoluta favorit utflyktsmål är helt gratis att åka till och de har inte blivit våra favoriter just för att de är gratis! Det är bland annat olika slussar utmed Göta Kanal, Gamla Linköping, Söderköping, vandra i skogen, vårt guldkorn att fricampa på på Öland etc. Listan är lång och det är ställen som vi åker till regelbundet och som vi verkligen kan rekommendera! Så utforska de utflyktsmål som finns i er närhet, det kommer finnas både såna som kostar en slant och de som är gratis!

Som jag nämnt tidigare så fri campar vi alltid när vi är iväg, vi tar aldrig in på campingplatser eller liknande. Detta för att vi upplever det mysigare att få fri campa och vakna i naturen (förhoppningsvis själva) och inte dela platsen med massor av andra campare. Vi tycker att det har en charm att få åka ut och leta efter ett mysigt ställe att campa på och inte ställa upp vårt tält på en camping. Sen är det ju såklart mer saker man behöver tänka på, man måste ha med sig eget vatten, mat och möjlighet att tillaga maten på något. MEN såsom vi ser det så får man ut mer av äventyret om man gör det såhär, det är så mysigt och härligt att kunna öppna upp tältet och det är en härlig utsikt mot naturen och inte mot ett annat tält på en camping.

Dessa tips är våra top tre som vi utgår ifrån. Det är inte alltid vi gör alla tre såklart men då vi är på utflykt en till flera gånger i veckan så är de bra grunder att utgå ifrån. Det gör att vi har möjlighet att åka på äventyr så ofta som vi gör och vi tycker att det ger oss mer av upplevelsen att göra just dessa saker också. Vilket blir en win-win, man kan åka oftare och ha det roligare! Har ni några bra tips på hur man kan åka på utflykt på en budget?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s