Nu börjar Vanlife-Sverige!

Efter flera månaders aktivt letande (och flera års drömmande) har vi äntligen köpt oss en van och vi är sååå taggade på vanlife i Sverige! Vi har köpt oss en Opel Vivaro som vi bygger om till en campervan för att hela familjen ska kunna ge sig ut på vanlife i sommar! Tanken är att göra en lite snabb, budget variant av en campervan i denna buss och att sedan efter sommaren köpa oss något större att bygga under vinterhalvåret. Det känns så kul att få smygstarta vanlife redan nu och inte invänta den ordentliga van som ska byggas längre fram!

Vår gamla bil rasade ihop totalt och behövde köras till skroten, i allt letande efter en ny bil dök en Opel Vivaro upp och vi fastnade direkt för idéen. Vi köper den och bygger en säng bak, vi får både vardagsbil och en campervan, två flugor i en smäll! Sagt och gjort, Tom tog tåget till Stockholm och hämtade upp vår skönhet och nu står vi här med en snart färdigbyggd van. Det är inte riktigt allt vi drömt om, men den duger gott och väl för en sommar eller två för att ta oss ut på vägarna!

Som jag nämnde ovan så har vi länge letat och drömt om en campervan och vi har letat efter en som redan är byggd och redo att ta ut på vägarna direkt. Men efter mycket diskussion och letande har vi insett att det kommer båda vara roligare men också mer ekonomiskt att bygga en van själva. Det finns inte mycket på marknaden om man vill ha en plåtis idag och de som finns kostar sinnessjukt mycket pengar för vad man faktiskt får. Men köper man en relativt ny van och bygger själv så kommer man undan på en rimligare kostnad. Dock så tar det ju väldig lång tid att bygga en van, speciellt om man har två småbarn och inget eget garage att arbeta i. Därav har vi bestämt oss för att smygstarta vår vanlife resa i en simpel, budget variant i vår Vivaro. Vi hoppas på att hitta den van vi vill ha under hösten/vintern för att då börja arbeta med det stora projektet. Det kommer ta tid, och det kommer vara svårt när vi bor som vi gör. Men inga uppförsbackar är för höga för att våra drömmar ska stoppas. Vi är så redo för det här kapitlet i våra liv och vi är mer taggade än någonsin!

Grunden till sängen när den är utdragen

Vi har såklart redan påbörjat bygget och sängen är färdigbyggd, madrasserna är sydda, likså mörkläggningsgardiner och myggnät så vi är snart redo att ge oss ut på äventyr! Om ni är intresserade av att se lite av bygget så har vi gjort en serie på vår youtubekanal, där vi såklart även kommer dela vad vi hittar på för äventyr i bussen under sommaren!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s