Vanlife part 1

Jag tänkte dela lite utav våra första äventyr med vanen, har ju skrivit lite generellt kring vanlife med småbarn förut men tänkte nu visa lite av vårt vanlife! Det här är ju första sommaren med vår mini campervan och vår första egna vanlife upplevelse. Så hur har första delen av sommaren varit? Vad tycker vi (och barnen) om vanlife? Vad är det bästa kontra de sämsta med vanlife, från vårt och barnens perspektiv?

Vi började sommaren med några små turer för att se om vi har allt till vanen som vi behöver och även, hur reagerar barnen när de sover i den! Man vet ju aldrig med barn, tycker dom det är superkul och mysigt eller är de pest och de aldrig somnar? Men första natten vi spenderade i natten var toppen! Eller ja alltså, barnen älskade det, vi älskade det! Vi stod i en liten skogsglänta med 400 m ner till en göl som hade både vindskydd och eldplatser. Det var supermysigt! Vi parkerade, gjorde iordning sängen och grillade hamburgare. Charlie var så laddad att han bara sprang runt och lekte och pratade (mycket för snabbt och oförståeligt haha!). Han satt nog inte ner en sekund under hela middagen tror jag. Så när maten var i magen så packade vi i vagnen och gick ner till vattnet för att grilla marshmallows, vilket också (såklart) var en hit! Så läggningen började mycket senare än vanligt men när vi kom in och la oss i vanen var de som barnen helt plötsligt slutade va trötta och bara tyckte de va SÅ kul! Som en koja haha! Så 21.30 steg jag och Tom ur vanen och barnen äntligen hade somnat (läggning är 19.00 i vanliga fall!!). Så mycket trötta satte vi oss och njöt av att vara ute och tog ett glas vin innan vi också kröp in för att sova!

Så med andra ord, första natten var SUCCÉ men kanske lite för laddade för att alla skulle kunna sova på kvällen! Andra natten så hamnade vi på ett fantastiskt ställe med en egen liten strand. Vi blev helt förälskade direkt och vi har åkt tillbaka till detta ställe flera gånger. Perfekt att ha en strand fylld med sten när man älskar att kasta dem i vattnet, var även väldigt lätt att gå i och bada vilket är perfekt för mig som är ett vattendjur! Här gick läggning och middag mycket smidigare och vi var alla otroligt nöjda och tacksamma av att kunna leva de här livet. Allt kändes perfekt och vi var så laddade på att få göra det här hela sommaren, att njuta ute med barnen, grilla, bada, leka, utforska nya platser, njuta av ett glas vin på stranden i solnedgången när barnen somnat. Wow vad vi är förälskade i vanlife, hela familjen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s