Vanlife part 2

Så vad hände resten av sommaren i vår lilla campervan då? Har hela sommaren varit lika magisk som vi upplevde de första nätterna i vårt vanlife, har barnen fortsatt att tycka det är kul att leva på vägarna? Har vi uppskattat sommaren lika mycket som vi hade förväntat oss? Är vanlife vad vi har förväntat oss och drömt om så länge?

Vi började ju som sagt vårt vanlife med att bara sova en natt här och där och utökade sedan till två nätter för att se hur vi orkade med det osv. Jag tror det hade varit annorlunda om man har en ”stor” van och kan vara både ute och inne och barnen kan ha med sig lite mer grejer som de har hemma. I vår lilla van så sover vi ju enbart i den, så från morgon till kväll spenderas utomhus. Vi lagar mat och äter utomhus, barnen sover middag ute i vagn eller uv-tält. Ja allt vi gör, sker utomhus. Vilket blir livets bästa lek för barnen konstant, vilket tar lite extra på krafterna! Men oavsett hur länge vi levt i bussen (har som längst sovit 7 nätter) så har vi inte haft en enda dag med gnäll om att något är tråkigt eller att man vill åka hem. Snarare åt andra hållet, Charlie gråter när vi ska åka hem och han måste sova i sin egen, vanliga, säng!

Men vart har vi hamnat under de här veckorna med semester då? Jo vi har varit lite överallt, både korta och långa resor. Vi har åkt omkring här i Östergötland och sett platser som vi inte tidigare sett, även om vi bara bor 30-40 minuter därifrån. Vi har även varit i Gränna (helt klart en favorit hos barnen), där upplevde vi dock att det var svårt att hitta bra platser för natten. Vi hade en dag där livet på vägarna inte kändes riktigt lika kul då vi letade natt-plats i timmar och hamnade på en rastplats i skogen någonstans (kan ta den historian en annan gång).

Vi packade vanen full för att kunna va iväg upp till 10 dagar den sista resan vi gjorde. Tanken var Oskarshamn, Kalmar, Öland (med några kompisar och deras barn), Växjö, västkusten eller liknande. Men vi hann bara de tre första stoppen sen första natten på Öland gick ett däck sönder på bussen (som tur var när vi stod parkerade), vilket då gjorde att vi blev lite strandade. Vi som skulle vara på Öland två nätter slutade med att vi stannade 5 nätter och sen åkte direkt hem för att byta resterande däck också. Vi var självklart besvikna på vår resa samtidigt som vi hade en underbar vecka på Öland, varmt och massor av bad, så egentligen inte så mycket att vara besviken över! Barnen älskade att bo i bussen och grät när vi skulle åka hem. Jag och Tom älskade det också men var nog lite besvikna på att vi inte fick se så mycket av Sverige som vi hade hoppats. Öland har vi sett många gånger förut, och det blev ju mest sol och bad och sova på samma plats varje natt. Men som sagt, vi hade en fantastisk vecka där vi fick sitta på stranden och dricka vin och se på solnedgången varje kväll, barnen lekte och badade hela dagarna och alla var nöjda.

Nu lider vi absolut av att vara hemma och att hösten kom så snabbt. Vi hade planerat några helger i bussen i alla fall, men nu är de bara 4 grader vissa nätter här och vi som inte har isolerat bussen kan ju bara ställa in alla planer på att sova där i nu. Det känns otroligt sorgligt att sommaren är över och att vi inte hann med några mer resor. Men nu vet vi vad som väntar nästa år och vi är mer redo än någonsin när våren väl kommer igen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s