Spartips under dessa svåra tider!

Det enda man läser just nu är om elpriser och matpriser som bara stiger och stiger. Överallt ser jag folk som funderar hur de ska kunna spara pengar och överleva vintern. Hur ska vi ha råd att både ha ett varmt hem och ha mat på borden. Det är värst för barnfamiljer, blöjor, välling osv har stigit med stormfart. Hur ska man kunna överleva och fortfarande ha ett bra liv med sin familj? Det är svårt att spara pengar när man är föräldraledig och lever på en liten inkomst. Vi har inte lösningen men jag kan dela ett tips som vi har!

Något som vi har stora problem med här hemma skulle jag säga är matsvinn. Barnen ber om något, tar en tugga och sen vill de inte ha mer. Man köper brödet som var favoriten förra veckan men den här veckan är de ”jätteäckligt” osv. Så det som vi har börjat göra för att kasta mindre mat är att använda oss av det som vi vanligtvis kastar.

En riktig favorit här hemma har blivit egna skorpor/krutonger. Vi använder oss av de gamla brödbitarna som legat i skåpet och blivit torra och tråkiga, använder både korvbröd och annat matbröd. Skär upp detta i ganska små bitar, penslar på lite smör och de kryddor som önskas och in i ugnen på lågvärme tills de är lagom krispiga. Beroende på bröd så kan de ta ganska lång tid innan brödet blir krispigt rakt igenom, vi hade något korvbröd som tog upp till 50 minuter tror jag, men oftast går de snabbare än så.

De kryddorna som vi oftast använder oss av är flingsalt, timjan och lite riven ost. Det är en favorit hos oss alla här hemma. De går också bra att äta bara som de är som lite snacks eller som krutonger till sallad. Vi har haft dem när vi äter lite plockmat och liknande också. De blir verkligen supergott och det känns ju toppen när man kan använda de där gamla torra brödbitarna istället för att bara kasta dem!

Tyvärr har jag inga bilder på våra skorpor, men testa gärna och tipsa om ni hittar några egna favorit krydd-kombinationer!


3 reaktioner på ”Spartips under dessa svåra tider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s