Vanlife 2.0?

Efter en sommar på vägarna så har hösten slagit hårt. Att gå från att vara utomhus hela dagarna till att spendera majoriteten av tiden inomhus har gjort oss alla något deppiga. Det är inte alls samma sak när vi kolonner tillbaka hem till stan även om det absolut är enkelt att ta sig till skogen här också. Men att vakna med naturen som man gör i en van är något helt annat. Att inte ha möjligheten att vara inomhus utan allt man gör sker i friska luften, det är en sån frihet! Jag känner mig så instängd här hemma och kan inte förstå att vi måste vänta till nästa sommar för att leva vanlife igen! Så nu har vi börjat spana in nästa projekt, vanlife 2.0!

Vi har ju alltid sagt att vi vill ha en ”riktig” van tillslut, vår lilla Vivaro är ju bara en tillfällig lösning då vi inte ville vänta (känner ni igen mönstret?)…vi har väntat och drömt i så många år redan så när våren kom och vi inte hade hittat en bra stor van än så köpte vi Vivaron och kände att de blir perfekt kompromiss för sommaren. Då tar vi oss ut på vägarna i alla fall även om de bara är i en liten van. Det är absolut det bästa beslutet vi kunde tagit för oj vilken sommar vi haft! Men bilen är varken isolerad eller har någon plats att umgås inomhus, vilket gör det svårt nu när kylan har kommit. Även om vi vill spendera den större delen av tiden utomhus så vill vi kanske kunna sätta oss inne på kvällen för att slippa mörkret och kylan. Och såklart behöver bilen vara isolerad om de ens ska vara ett alternativ i det här landet!

Så vad är planen nu då? Ska vi bara sitta lugnt i båten och vänta på nästa sommar (haha för det låter väl som oss?). Eller ska vi försöka hitta en van som är så pass färdig att vi kan börja använda den direkt? Såklart, är det andra alternativet som låter mest lockande för oss just nu! Och vi söker med ljus och lyckta efter en van som är tillräckligt stor, gått låga mil och är redo för fyra passagerare. Det är inte den lättaste kombinationen, otroligt få campervans har fyra bältade platser vilket såklart är den absolut största aspekten för oss. De som vi hittat hittills är även något små, om vi får önska skulle vi vilja ha en som är runt 6 meter lång men de flesta är närmare 5-5.5, vilket känns som vi pushar gränsen lite.

Det finns inte en så stor marknad här i Sverige, vanlife upplevs stort men absolut ingen stor marknad för den som vill köpa. Du får inte mycket för pengarna och det absolut bästa alternativet är att bygga själv, men det är också svårt för oss att hinna bygga med småbarn och heltidsjobb. Så vi skulle väldigt gärna köpa en som i alla fall är påbörjad så kanske isolering och lite el är draget! De som har en stor marknad däremot är Tyskland, de har otroligt mycket till rimliga priser och vi är väldigt sugna på att åka dit och kika på några. Vi har pratat med flera personer som importerat vans därifrån och det ska tydligen inte vara en så svår process, vilket känns skönt. Dock behöver man ju hitta ett par stycken att titta på och som man vet att man vill köpa innan man åker dit för att det ska vara värt det. Så det är såklart också svårt men kan nog vara vårt bästa alternativ som de ser ut just nu.

Vi är otroligt sugna på att försöka hitta en bra innan jul, då det skulle innebära att vi kan ta en lång van resa till England över nyår. Det skulle vara så roligt om vi lyckades med detta och slippa släpa med barnen på ett flyg för att hälsa på släkten igen. Samtidigt som det är smidigt och ”snabbt” med flyg så känns de så skönt om vi kan ta med oss vårt eget hem när vi åker dit! Slippa bo på hotell eller hos svärmor, vi har redan med oss allt som vi behöver för att barnen ska ha lite av sin trygghet med sig. Ja jag vet inte, men det är drömmarna just nu i alla fall! Som vanligt när vi bestämmer oss för något så måste de ske nu så nu söker vi varenda vrå på internet för att hitta vår drömvan 2.0!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s